PROGRAM 2023

WOAH Vi glæder os. Se også opdateringer på Facebook, 48 Timer Festival under begivenheder.

FREDAG KL 16-22

48Timer X Elektronisk kærlighedparade 

📍Blågårds Plads > Jagtvej 69 > Røde Plads

Læs mere

Elektronisk Kærlighedsparade, Københavns nye ‘Love Parade’, den 12. maj vil vi gerne invitere dig endnu en gang til at være med på Blågårds Plads kl. 16:00 til en forsamling af dansende sjæle og queer minds til en parade gennem Nørrebros gader til lyden af ​​pumpende elektronisk musik af de bedste fra undergrunden.

Facebook event 

FREDAG KL 17-19

48Timer X BUSTER & frak

📍Korsgade 30

Læs mere
Vær med fredag d. 12 maj, når vi inviterer indenfor til film, snacks og hygge på Blågården! 💙
Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.
BLÅ BIO er en ny filmklub for børn og unge på Nørrebro startet af Støberiet, FRAK og BUSTER Filmfestival. Den allerførste visning er en del af ‘48 timers festival’, og vi skal se filmen ‘The Club of Ugly Children’.
Om filmen:
‘The Club og Ugly Children’ foregår i en dystopisk fremtid i et creepy totalitært styre, hvor præsidenten fjerner alle “grimme børn”, så samfundet kan fremstå pænt og fejlfrit. Dog lykkes det drengen Paul med de store ører og hans ven at stikke af og alliere sig med en af de fejlfri piger i kampen for at befri deres venner og de andre børn, der er blevet stemplet som grimme. Det er en hæsblæsende action-historie, fuld af fede stunts, venskab og aktivisme. Filmen anbefales til børn over 7 år.
Filmklubben BLÅ BIO er støttet af Nørrebro Lokaludvalg.

FREDAG og lørdagKL 19 – 22

48Timer X Blågårds apotek

📍Blågårds apotek – blågårds plads 2

Læs mere
Som en del af 48 Timer Festival laver Blågårds Apotek et koncert række med de dygtigste songwriters i København
Line-up
19:00 Sasha Bach
20:00 Bejules
21:00 Tommy John Trio
Gratis Entré

Fernisering FREDAG KL 16-20 + åbent lørdag & søndag kl. 13-16

“Boring Pictures” – En fotoudstilling af Niels Flink

📍ynkb (ydre nørrebro kultur bereau)

Læs mere

Kig forbi YNKB (Ydre Nørrebro Kultur Bureau) og se fotoudstillingen “Boring Pictures” af Niels Flink. 

Der er fernisering fredag d.12 Maj kl.16-20. 

Både udstillingen og bogcaféen er også åben lørdag og søndag fra 13-16.

Bogcaféen almindelig brand (BCAB) holder et særligt udsalg i denne weekend, så kom og gør et kup.
“Vi sælger en skøn blanding af bøger og trykværk – noget som vi bare støder på, andet som vi bestiller for at læse sammen. Vi har bøger fra bl.a. OVO, Aleatorik, Common Notions, AK Press, Labotoriet for Æstetik og Økologi, Nebula, mm. Ind imellem holder vi læsekredse, boglanceringer, oplæg, mm. Vi har også et lille arkiv med forskellige tidsskrifter og andre små udgivelser”.

 

Sted: Baldersgade 70 st.tv.  

2200 København N

Lørdag KL 17-19

48Timer X Dub manza Sound system

📍Superkilens Skate Park // Basketbane

Læs mere
Dub Manza Soundsystem stiller endnu engang deres hjemmebyggede lydsystem op på Superkilens basket/skate bane i forbindelse med dette års 48 Timer Festival på Nørrebro. For tredje år i træk, vil du kunne opleve ægte soundsystem kultur midt i byen, når Dub Manza spiller roots og steppas plader, samt egne hjemmebryggede produktioner.
Soundsystem kulturen er en unik og fysisk måde at opleve musik på, vibrationerne fra Dub Manza Soundsystem får dig ledt hen mod varmere himmelstrøg, hvor positivitet og kærlighed er i fokus. Facebook event

lørdag KL 18-00

48Timer X dystopian nights

📍Korsgade 30

Læs mere
Dystopian Nights” har været en succes på den københavnske undergrundsscene i de sidste tre år. Det tilbyder en unik forestilling, der blander moderne musik, improvisation, hård støj, elektronisk musik og meget mere i en inkluderende og uventet aften med kunst. Dystopian byder velkommen til alle stilarter, inspirationer og kunstformer, der måske ikke har en platform til at blive vist, og som er usædvanlige eller uden for mainstream. Det er en udstilling for innovative, dynamiske personer, der ikke tilhører en bestemt kategori, og som skubber grænserne for traditionelle kunstformer. Men især er Dystopian et fællesskab af mennesker før kunstnere, der arbejder sammen for at realisere et fælles mål uden kompromisser og nyder hvert øjeblik undervejs.
Outdoor/
– Lone Aagot Meinich
solo Campanula
– TALUS
Electronic Dance Music played with drums and samplers, based on Footwork and fast Techno
INdoor/
– Alba Liv
hacked CD / electronics
– Luka Zabric
Solo sax quadraphonic experience from another universe
//

 

FREDAG KL 19-22

Blågårds Apotek X 48 Timer Festival

📍Blågårds apotek – blågårds plads 2

Læs mere
Som en del af 48 Timer Festival laver Blågårds Apotek et koncert række med de dygtigste songwriters i København
Line-up
19:00 Steffen Galster
20:00 Jordan Jackson
21:00 Mandag Midnat
22:00 Harry Eucrow & The Sorry Lot
Gratis Entré
///////////////////

lørdag kl. 13.30-15.00

Bille for Børn x Michael Domfeh x Moussa Diallo trio

📍Thorsparken

Læs mere
2200 Børn & Musik er Nørrebros helt egen børnemusikfestival. I år forenet med 48 Timer festival, sammen med Osramhuset og Kultur og Fritid Nørrebro præsenterer festivalen det bedste musik for børn og barnlige sjæle den 11.-14. maj 2023.
På festivalens tredje dag, lørdag, kan børnene opleve afrikanske eventyr til musik og sjove sanglege med Spillebillen.

 

lørdag KL 19-23

48Timer X sILENT dISCO

📍bLÅGÅRDS PLADS

Læs mere
Lyt og dans med, når tre fester smelter sammen til én farverig danseoplevelse på Blågårds Plads!
Silent Disco på 48 TIMER FESTIVAL har altid været et af årets prangende highlights – og denne gang bliver ikke en undtagelse! 
Silent Disco er din trådløse danseoplevelse. Med tre forskellige kanaler at vælge imellem på Silent Discos hovedtelefoner, kan du tune ind på din favorit, samtidig med at du danser med i de andre kanalers fester.
BILLETTER
Billetter sælges i døren.
Kom i god tid for at sikre dig en af de begrænsede pladser!
Pris: 75 kr
Prisen inkluderer leje af et sæt Silent Disco høretelefoner.
Høretelefonerne skal afleveres efter brug.

lørdag KL 13-16

48Timer X os udenfor

📍bLÅGÅRDS PLADS

Læs mere
Os Udenfor er en frivillig drevet forening, som har til formål at belyse og informere om danskfødte børn og unges proces for at opnå dansk statsborgerskab. Op mod 73.000 tusind børn og unge har ikke dansk statsborgerskab, selvom de er født og opvokset i Danmark. Vi arbejder på at blotlægge om gældende lovgivning og vi ønsker at skabe et samtalerum, hvor vi taler højt om de praktiske og emotionelle konsekvenser der forekommer, når man er født og opvokset i Danmark og ikke besidder den samme adgang til demokratisk medborgerskab. Kom og deltag til denne samtale!

LØRDAG KL 15-21

48Timer X sUPER

📍SKJOLDS PLADS

Læs mere
Et stærkt hold. God underholdning. Nye stjerneskud:
Son Of Sun & DJ Rapldo, Lord Krom, BAD (Tall Puppy, Vinnie Orlando, Hurtig Spade), Marq Bailey, Hanu Benz, Ung Tjerkel, S.A.V, Kristoffer Raasted, Big Future Trill & Patrick Philippe, DETBARESARA & DJ Onkel Hip Hop
+ Surprise
Gratis og udendørs!

FREDAG KL 20

48Timer X KONCERTKIRKEN

📍bLÅGÅRDS PLADS 6A

Læs mere
Fredag inviterer KONCERTKIRKEN til jazz med disse tre estimerede herrer:
Claus Bøje (trommer)
Peter Friis-Nielsen (bas)
Christian Rønn (piano)
Den frie musik flyder i en lind strøm fra de tre improvisatorer som hver især og sammen har sat deres præg på den danske eksperimenterende musik-scene igennem mange dekader. Der indbydes til en intens aften uden regler, uden sikkerhedsvest og med fuld garanti for uforudsigelighed.
Entré: 50 kr

lørdag & søndag kl 12-15

48Timer X Drik din by

📍lundtoftegade 23

Læs mere
Har du nogensinde smagt brændenælde? Kan man drikke tang? Vil du snacke vejbred? Så skal du ikke gå glip af en helt særlig madoplevelse, som unge fra Nørrebro inviterer dig til. De byder på lækkerier fra Københavns bynære natur, som både kan drikkes og spises og vil gerne slå en sludder af om biodiversitet og ukrudt. Få en anderledes smagsoplevelse og gør samtidigt unge gode til at arbejde. Smag på masser af små tapas med et tvist af vilde planter, som de unge har lært at lave gennem deres fritidsjobs. Sluk tørsten med en iskold brus lavet på tang eller brændenælde. Bliv forfrisket med is med ukrudt-smag. I løbet af 48 timer vil FRAK’erne, som er seje unge mellem 13-17 år fra stenbroen, ”poppe up” lørdag og søndag på ydre Nørrebro med en perlerække af lækkerier, du kan sætte tænderne i. Løber mundvanden allerede? Så find os blandt andet på FRAKs Gørested på Lundtoftegade 23 og på ydre Nørrebro. Gennem lækre smagsprøver vil FRAKs unge få dig til at få øjnene op for hvad den nære natur har at byde på at lækkerier.

sØNDAG KL 16

48Timer X KONCERTKIRKEN

📍bLÅGÅRDS PLADS 6A

Læs mere
Søndag inviterer KONCERTKIRKEN til renaissancemusik.
Vokalensemblet BlackByrd synger “Missa Mille Regretz” af Cristóbal de Morales.
Morales (1500-1553) sublime messe er komponeret over den berømte sang “Mille Regretz” af Josquin de Prez (ca.1450-1521). Messens dele suppleres med instrumentale og sungne stykker fra samme tid, af bl.a. Busnois og del Encina.
Vokalensemblet BlackByrd blev startet i januar 2010, af sangeren Kathrine Brandt, hun fungerer som ensemblets kunstneriske leder. Ensemblet, som består af ti håndplukkede dygtige amatørsangere, synger hovedsageligt musik fra Renaissancen og den tidlige Barok.
Entré: 50 kr.

Lørdag & SØNDAG KL 12 & 14

48Timer X Scene N

📍Blågårds plads 5 3SAL

Læs mere
I en verden, hvor alt er blevet uendeligt kompliceret, kan man godt savne et godt gammeldags eventyr med helte og skurke, hvor det er nemt at kende forskel på ondt og godt.
I en hæsblæsende re-enactment af filmen Skolen for det gode & det onde, kæmper 28 børn i alderen 9-15 år, med og mod filmens fortælling, imens de deler ud af deres egne fortællinger om det gode og det onde.
For det kan være svært at gennemskue, hvad der i sandhed er godt, og hvem de onde egentlig er. For hvem er egentlig hverdagens sande helte og skurke?
Og er det ikke for nemt at fortælle en historie, som ender godt!?
Billetter bestilles gratis på scenenbillet@gmail.com

.

Lørdag kl. 10.15

Rengøringskonen børneteater X 48 Timer

📍den røde plads

Læs mere
Rengøringskonen laver børneteater på Den Røde Plads
Forestillingen er lavet frit efter Br.Grimms kendte folkeeventyr “Konen i Muddergrøften” Eventyret handler om en fattig fisker og hans kone, de bor i en jordhytte nede ved havet, en dag fanger Fiskeren en fisk der kan tale, fisken er blevet fortryllet om til en gylden fisk, en slags prins som kan opfylde ønsker. Konen i eventyret ønsker sig alt muligt, hun bliver aldrig tilfreds med det hun har. Fiskeren og den gyldne fisk gør hvad de kan for at opfylde hendes ønsker, men vil hun få alle sine ønsker opfyldt??
Historien bliver fortalt med spande, børster, klude, rengøringsting, masser af vand, sæbebobler og musik.
Idé, udvikling, spil: Karina Nielsen
Teater AstaBasta ønsker alle velkommen!!
Sted: Foran Nørrebro Bibliotek på Den røde plads

.

Lørdag kl. 11-13

Genbrugsstation for børn på Den Røde Plads X 48 Timer

📍den røde plads

Læs mere
Lær at sortere affald på den sjove måde!
Med fokus på klima og miljø for børn, ønsker vi at demonstrer en sjov måde for børn at lære om klima og genbrug. Vores installeret genbrugsstation på Den Røde Plads vil introducere de små for affaldssortering med praktiske øvelser der gøres nemt at forstå.
Som tak for hjælpen er der små lækkerier til de flittige og et lækkert kagesalg for de voksne ganer.
Hvem er vi?
Forening Alverdens Børn er en lokal forening, der tilbyder klimature, træture og bilture for skoleklasser i København.
Green Living en en lokal iværksætter og snedkerbutik, der arbejder med genbrugsmaterialer og social ansvarlighed.

.

Lørdag kl. 15-21

Brown Sugar Urban Afro Block Party X 48 TIMER

📍den røde plads

Læs mere
CopenhagenKonfidential • Brown Sugar Social Club • Global Kidz • World Dance Academy • www.passitforward.world • 48 TIMER Festival • Sommerdans • In a sweet soulfull collaboration •
Proudly Presents
– Brown Sugar Urban Afro Block Party –
• A tribute to black culture and music but for all colors and all races & different faces. •
Art • Artists • Dance • DJ • Music • Food • Community • Creative • Festival • Vibes •
Is some of the key words
DJs :
Jolie
Phil Jones
Tafdollar
Alipapa
Danish :
Med inspiration fra de legendariske streetparties i Brooklyn (US) & Notting Hill (UK), bringer de i en fællesskab en helt autentisk vibe som forhåbentlig går over i historien som et godt minde på 48 TIMER Festival 2023
Du får alt det bedste fra den sorte kultur i en stor gryderet.
CopenhagenKonfidential har i mere end 20 år ageret som urban culture entreprenuers, vibe constructors med mere 500 events bag dem. Brown Sugar Social Club har de sidste 12 år fungeret som et community for folk med hang til stilarter som Afrobeats, Hiphop & RnB (Classics), Soul & Dancehall
Det er også disse stilarter dette Block Party omhandler, og er en hyldest til sort musik & kultur.
Vi har booket nogle af de bedste dj’s i Skandinavien og gør vores bedste for at skabe en unik stemning, som man sent vil glemme.
World Dance Academy / Global Kidz har i det seneste årti dannet skole for og er den primære drivkraft for den autentiske dansekultur i Danmark på tværs af stilarter med hotspots med danse undervisning i bydelene; Vesterbro/Sydhavnen, NV, Nørrebro, Amager og utallige workshops i hele Danmark. Global Kidz vil stå for diverse shows i løbet af festen i stilarter som afrobeats og dancehall.
Sommerdans i Fælledparken er efterhånden en kulturinstitution i København og varmer hermed op til sommerens mange events fra d. 19.6-20.7.
Diversitet • Mangfoldighed • Passion & Kunst er nogle af de nøgleord der gælder for sommerdans
Overskuddet fra vores barsalg vil gå til at støtte karmatouren hos www.passitforward.world

Lørdag kl. 12.30-15.30

Global Kidz’ danseafslutning

📍den røde plads I Multisalen (NØRREBROHALLEN)

Læs mere
Global Kidz inviterer til danseafslutning i Nørrebrohallen for hele familien.
Den 13. maj er årets store dag hvor 200-300 børn fra vores skønne hold fra Amager, Nordvest, Vesterbro/Sydhavnen og Nørrebro stolt viser hvad de har lært gennem året.
De bliver en sprudlende smeltedigel med masser af Afrobeat, Hiphop, Dancehall, Verdensdans, Breakdance, Afrikansk dans undervist af vores fantastiske dansere Ponija Dumo, Amalie Zaar, Isabel Zorde, Michelle Nobrega, Colosal Titan, Barly Tshibanda, Nadine Zaucou, Alky Plus, Maisatou & Michalina, Johanne Madsen & Freja Freno.
Efter diverse danseshows fortsætter festen ude på Den Røde Plads i samarbejde med World Dance Academy & Brown Sugar Social Club med endnu mere musik og dans. Se begivenhed her: https://www.facebook.com/events/782757202778838
Global Kidz er en danseforening der er platform for dans og kultur for børn og unge i dans og bevægelse fra alle verdenshjørner. Vores mål er at skabe fællesskab og sammenhold via dansen og dermed bygge bro mellem forskellige kulturer og sociale lag. Se mere på globalkidz.dk og worlddance.academy
PROGRAM:
12.30-13.30 // SHOW 1
Afrikansk Dans med Alky Plus [3-6 år] Hold 24
Dansespirer med Isabel Zorde [5-8 år] Hold 12
Breakdance med Barly [5-7 år] Hold 20
Afrobeat med Michalina & Maisatou [6-8 år] Hold 28 & 29
Hiphop med Isabel Zorde [9-12 år] Hold 11
Afrobeat med Nadine Zauzou [7-12 år] Hold 5
Breakdance samlet show med Colosal Titan [6-10 år] Hold 14, 15 & 9
Dancehall med Amalie Zaar [8-12 år] Hold 16
Afrobeat med Ponija Dumo [10-15 år] Hold 8
Team Global Kidz med Colosal Titan & Ponija Dumo
Global Legacy med Colosal Titan & Gage Rifical
13.30-14.20 // PAUSE
14.20-15.20 // SHOW 2
Verdensdans med Michelle Nóbrega Pitt [3-5 år + mor/far] Hold 4
Dansespirer med Michelle Nóbrega Pitt [5-8 år] Hold 3
Afro/Dancehall med Ponija Dumo [7-10 år] Hold 7
Afro Kidz med Colosal Titan [8-12 år] Hold 13
Girly Fusion med Freja & Johanne [8-12 år] Hold 36
Breakdance med Colosal Titan [9+ år] Hold 21
Afrobeat med Ponija Dumo [9-12 år] Hold 32
Dancehall med Amalie Zaar [10-13 år] Hold 17
Team Global Kidz med Colosal Titan & Ponija Dumo
Dancehall Showhold med Amalie Zaar [12-17 år] Hold 18
Global Legacy med Colosal Titan & Gage Rifical
Programmet er med forbehold for ændringer
BILLETSALG:
• Børn til og med 16 år // GRATIS
• Billetpris voksne // 50 kr.
• Der er plads til 800 mennesker i salen, så i er velkommen til at invitere diverse familie og venner med. En billet giver adgang til hele dagen, dvs. i er velkommen til at se begge shows.
• I køber jeres billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/54736y06g8 Når købet er gennemført, får i billetterne tilsendt til jeres e-mailadresse, som vi scanner i døren.
• Børn skal også have billet selvom de er gratis, så vi har et overblik over hvor mange der kommer.
• I pausen bliver der solgt kaffe, te, kage, snacks og t-shirts.

.

Fredag kl. 09.30-1200

48Timer X Michael Domfeh Trio x og Tigertræning x 2200 børn og musik

📍Den bemandede legeplads htø

Læs mere
2200 Børn & Musik er Nørrebros helt egen børnemusikfestival. Nu i samspil med 48 TIMER FESTIVAL <3 og sammen med Osramhuset og Kultur og Fritid Nørrebro præsenterer festivalen det bedste musik for børn og barnlige sjæle den 11.-14. maj 2023.
På festivalens anden dag, fredag, kan børnene få gang i kroppen når vi præsenterer børnejazz, afrikanske rytmer og gypsyjazz om biler.

.

FREDAG KL 19-22

48Timer X Son of Sun & BombaSquad

📍Nørre Allé 7

Læs mere
Oplev solid dansk hip hop med globalt udsyn når Son of Sun og hans band BombaSquad gæster Union under 48 Timer Festival.
Son of Sun er en fænomenal høj-energisk performer født i Kenya opvokset i Silkeborg og bosiddende i København, og lyden er et mix af hip hop, reggae, funk og dancehall.
Son of Sun rapper på både dansk, engelsk og swahili. Hans seneste singler Vijana – som er Swahili for ”unge mennesker” og Global Warning er blevet spillet i P3 – vidundergrunden.
Gør jer klar til en grænseoverskridende og medrivende rim-slyngel med et tårnhøjt teknisk niveau der til live shows akkompagneres af hans eminente live band “The BombaSquad”.
– Dørene åbner kl. 19
– Koncerten starter kl. 20
Plant et træ i baren:
Overskuddet fra baren går til at plante træer i Guatemala.

Forsalg: https://billetto.dk/e/koncert-med-son-of-sun-bombasquad-48timer-billetter-820061

lørdag kl. 12-17

udstilling: work in progress

 kbh+

Læs mere
Kom og bliv en del af en skabende atmosfære, når spirende kunstnere, inden for tværæstetiske fag, udstiller deres arbejdsprocesser i fremstillingen af værker under festivalen.
Udstillingen er en del af Nørrebros 48TIMER kulturfestival, og
KBH+ danner de fysiske rammer for udstillingen, hvor rummet og kunsten er i konstant forandring fra begyndelsen til slutningen af udstillingen. Dørene er åbne hele lørdagen, d. 13 maj, og indgang er gratis.
På et traditionelt galleri eller museum kan man opleve forskellige velkuraterede værker – men som publikum kender man typisk ikke til det arbejde, der ligger forud for disse værker. Både kunsten og kunstneren kan for det gængse publikum fremstå mystisk, ophøjet og elitær, eller på den anden side fjollet, simpel og uvæsentlig. Vi finder, at indblikket i kunstneriske arbejdsprocesser er et manglende element i udstillingsverdenen.
Med et performativt spotlight på hver enkelt kunstner, sættes der netop fokus på den kunstneriske arbejdsproces frem for det færdige værk. Vi vil gennem denne performativ synliggørelse af kunstners arbejdsproces, åbne op for en samtale om kunstnerisk faglighed og udøvelsesmuligheder, samt værdiansættelse af kunsthåndværk for nye kunstnere. Udstillingen fungerer som et talerør for kunstnerne og et vindue for publikum, der giver et indblik i kunstværkets tilblivelse.
TIDSPUNKT OG STED:
Dato: D. 13 maj 2023, kl. 12:00-17:00
Adr: KBH+, Emblasgade 175, 2100 København Ø
Denne udstilling er for alle og vi glæder os til at se dig!
//KBH+ er et hus for unge mellem 13-30 år med et kulturmiljø, hvor fællesskab, kreativitet og projektmageri er platformen for fortællinger og udvikling for aktiv ungdomsdeltagelse.
Kom og vær med! 

Facebook event

lørdag kl. 13.30-16.00

foodsharing with FoodsharingCph

osramhuset

Læs mere
Come together to celebrate food saving! Nørrebro rooms a lot of amazing activities and we are one of them!
Food sharing – a movement to bring more value to the food. Originated in Germany, it is about saving fresh surplus food that is about to go to waste and giving it to people, so they can cherish it and make something amazing.
Booking link to recieve food will be available at Thursday at 17:00.
Dansk:
Kom med og fejre redningsaktion af maden!
Nørrebro rummer uhyre mange fantastiske aktiviteter, og vi er en af dem!
“foodsharing” – en bevægelse for at bringe mere værdi til maden. Oprindet i Tyskland handler det om at gemme frisk overskudsmad, der er ved at gå til spilde, og give den til folk, så de kan give kærlighed til den og lave noget specielt.
Bookinglink til at modtage mad vil være tilgængeligt torsdag kl. 17:00.

lørdag kl. 18-21

In-between forgetting and remembering: Afghanistan through film

osramhuset

Læs mere
The past is told, portrayed, preserved and destroyed by those in power. The material history of Afghanistan and its documentation is one that is being built and rebuilt on shaky foundations against fragmented histories.
Join us for film screening, panel discussion and community dinner !
In this film programme led by Curator Parwana Haydar we will delve into the history of the Afghan Film Archives and discuss how they inform a deeper understanding of Afghanistan. The two films portray the incredible breadth of Afghan filmmaking followed by a panel discussion with Dr Chihab El Khachab author of the Ajam Media Collective Article “When did Afghan Cinema begin” and Ariel Nasr director of The Forbidden Reel.
This event is a collaboration between Other Cinemas and Before Forgetting as part of The Social Life of Film congress co-organised by Terrassen and PRISMS taking place in Copenhagen May 11-14th. For more information: www.terrassen.bio / www.prisms.no
Programme:
18:00-20:00 Film screening and panel discussion
Films..
‘The Forbidden Reel’ (2019) 26 min.
House of History (1996) 21 min.
Panel..
Dr Chihab El Khachab, author of the Ajam Media Collective Article “When did Afghan Cinema begin”, and Ariel Nasr, director of ‘The Forbidden Reel’, discuss how work has been archived in and beyond Afghanistan across decades of instability and political turmoil. How can film and artwork help to gain a deeper understanding of the history of Afghanistan in all its complexities?
20:00-21:00 Community Dinner
‘The Forbidden Reel’ (2019) by Ariel Nasr (Canada / Afghanistan) is the first part of a three part film about the birth of the state-funded Afghan Film production and archive institute. Many aspects of Afghan culture have been systematically destroyed or forgotten, but the Afghan Film’s archive has been largely preserved through all of these years. A small group of people risked their lives to save the national archive. They managed to preserve the films and records of all of the other “Afghanistans” that existed – saving decades of history. They believed these films had something to give to the present moment. For five years Ariel Nasr interviewed key figures from Afghan Film, restored and digitised parts of the Archives and directed “The Forbidden Reel” (2020). Shining a light on a part of film history which was almost eradicated. We will watch the first part of his film which gives us an incredible insight into the visual history of Afghanistan.
House of History (1996) 21 min.
An essay film directed by Qadir Taheri. Script by Sher Mohammed Khara. Many cameramen from Afghan Film are credited for the film, as it made extensive use of source material from the civil war. Credit Sequence in English and Dari. This is probably the only documentary film produced by Afghan Film during the period 1992-1996. Khoja Jaan (Kh. Ahmad Shah Sediqi) who did the negative cutting and timing, says that he had to cut the original negatives as there were no resources or money for duplicate negatives. “A very bad thing to do, but such were those times,” he remarks. “And yet, Afghan Films never shut down. We came to work whenever we could,”
The Social Life of Film is the first international congress for nomadic screening collectives in Scandinavia and beyond, co-organised by Terrassen and PRISMS. The Social Life of Film is kindly supported by: @Københavns Kommune, @Statens Kunstfond, @Nørrebro Lokaludvalg, @Nordisk Kulturfond & @Flanders in the Nordics

Facebook event

FREDAG KL 16-22

48 Timer x KEA infospots

Læs mere

Igen i år samarbejder 48 Timer Festival med de kreative e-design-studerende fra KEA, Københavns Erhvervsakademi, som præsenterer installationer over hele Nørrebro.

Sideløbende med tilblivelsen af de fysiske installationer har de studerende også arbejdet med kulturen omkring de fysiske installationer. Her har opgaven været at tage udgangspunkt i lokalområdets egen historiefortælling, miljøet, de lokale aktører og sammenhængskraften med resten af festivalen i bydelen. Ligesom 48 Timer i al almindelighed, har de studerende også mere fået opgaven at processtyre den lokale kultur omkring spottet som facilitatorer, end at de selv har skullet være indholdsskabende. Dette har alt i alt resulteret i et 48 Timer kalejdoskop af levende spots, et ti punkts spindelvæv, med de studerende og lokalområderne som katalysatorerne.

I det følgende vil du få præsenteret de ti spots hver for sig. Besøg dem enkeltvis eller tag en runde, hvor du besøger dem på stribe. Tidligere år bød på filmvisninger under åben himmel, interaktive kunstinstallationer, stoledans og   stemningsmættet afslapning til lokal lydkunst. Alt sammen finder sted rundt omkring i bybilledet, hvor det offentlige rum og Nørrebros kulisser giver ekstra liv og spontanitet til aktiviteterne. Så kig forbi et eller flere af de ti spots og bliv overrasket!

De enkelte spots vil løbende op til festivalen annoncerer et mere udspecificeret program via de sociale medier. Så hold et øje der også!

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48 Timer Festival X Skjolds Plads X KEA

📍SKJOLDS PLADS 

Læs mere
Velkommen til SKJOLDS SPILLE PLADS! 🌎🌾
I anledning af Nørrebros helt egen festival, 48 Timer Festival, vil vi invitere dig til en unik og spændende event der varer i 48 timer.
Der vil være fokus på at spille brætspil og lege, som kan få sammenholdet og fælleskabet til at blomstre for Skjolds Plads’ beboer og alle andre som har lyst til at bringe liv til Skjolds Plads.
Skjolds Spille Plads vil bidrage med kendte spil som TWISTER for alle ungdommelige sjæle 🫶🌝
SKAK til alle de seriøse spillere 🏆♟️
MIKADO er for alle de hurtige og tålmodige 🧩🎲
Samt mangeee andre spil! 🪐
FREDAG d. 12 MAJ – 💫
Kl. 16.00 – Spille pladsen åbner
Kl. 17.00 – TWISTER Turnering & Kryds og Bolle Turnering – med præmier
Efter TWISTER er der fri leg! 🤩🥳
LØRDAG d. 13 MAJ – 😍
Kl. 12.00 – Pladsen åbner for spil
Kl. 13.00 – Turnering i LUDO og MIKADO – med præmier
Kl. 16.00 – Koncert med spændende upcoming musikere! 🌻
SØNDAG d. 14 MAJ – 👻
Osramhuset holder børnekoncert!
2200 Børn & Musik er et fedt projekt som sætter fokus på danskproduceret musik, skabt til børn. Musik støtter fællesskabet og hvad er bedre end at møde sine venner til byens fedeste festival, mens man lytter til live musik opført af professionelle musikere. Det er for ALLE børn på Nørrebro! 😻🫵🏽🧑🏿‍🎤👨🏻‍🍳👩🏾‍⚕️
HUSK! Når pladsen åbner, åbner vi op for spillene, kom stadig forbi selvom turneringerne starter efter pladsen åbner! 🐚🍄
Sænk dit skjold, kom og spil med os! 💥🌈🥇
ENGLISH
We would like to invite you to an exciting and fun event in the occasion of Nørrebro’s very own festival, the 48 Hour Festival.
There will be a board games and games that can make unity and community flourish for Skjolds Plads’ residents and everyone else who wants to bring life to Skjolds Plads.
Skjolds Spille Plads will contribute well-known games such as TWISTER for all you youthful souls 🌝
CHESS for all the serious players 🏆♟️
MIKADO is for all the smart and patient folks 🎲
As well as maaaaany other games!
FRIDAY 12 MAY – 💫
At 16.00 – The spille plads opens
At 17.00 – TWISTER Tournament
After TWISTER there is free play! 🤩
SATURDAY 13 MAY – 😍
At 12.00 – The spille plads opens!
At 13.00 – Tournament in LUDO & CHESS
At 16.00 – Concert with exciting up and coming musicians! 🌻
SUNDAY 14 MAY – 👻
Osramhuset is throwing a children’s concert!
2200 Children & Music is a cool project that focuses on Danish-produced music, created for children. Music supports community and what’s better than meeting your friends at the city’s coolest festival while listening to live music performed by professional musicians? It is for ALL children in Nørrebro and in the whole world! 😻 🧑🏿‍🎤👨🏻‍🍳👩🏾‍⚕️
REMEMBER! When the site opens, we open up the games, still stop by even if the tournaments start after the site opens! 🐚🍄
Lower your shield, come play with us! 💥🌈🥇

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48 Timer Festival X Den røde plads X KEA

📍DEN RØDE PLADS 

Læs mere

Den Røde plads er altid spændende, demokratisk og vild. Kærlighedsparaden slutter fredag på Den Røde Plads og der er flere gode arrangementer planlagt lørdag. Et sikkert 48 Timer hotspot! Følg med i aktiviteter og oplev pladsen ekstra sprød!

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48 Timer Festival X Den sorte plads X KEA

📍DEN sorte PLADS 

Læs mere

En mosaik af byrumskunst som kiler sig igennem Ydre Nørrebro. KEA infospottet tilføjer aktiviteter og synlig i dette skønne byrum. Lørdag kan alle skate på pladsen med Stranges Skateboardskole

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48Timer Festival X Den Gule stue X KEA

📍Bananna park 

Læs mere

Vi kender BaNanna som et aktivitetsbyrum for børn i alle aldre. KEA Infospottet tilføjer med en kunstinstallation med hjemmelig hygge. Den hjemmelige hygge i BaNanna skal opleves. 

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48Timer Festival X Nørrebroparken X KEA

📍Nørrebroparken

Læs mere

Et af de største rekreative områder på Nørrebro, med park, legeplads og boldbaner. Og så en transitzone med

Der har tidligere været KEA modeshow med lokale butikker og interaktiv kunstinstallation talende træer. Drop ind og se årets 2023 take på infozone i Nørrebroparken

 

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

Hans TaVsens Parken

📍Hans Tavsens parken

Læs mere
Kom og vær en del af Byt Til Nyt X 48 Timers Festival Nørrebro! Byt Til Nyt, er som navnet hentyder, en byttecentral for tøj. Det er 1-til1-bytning, så kom med 1 -eller flere stykker tøj, og tag nyt tøj med hjem.
Det hele foregår i Hans Tavsens Park på Nørrebro.
Eventet afholdes fra fredag d. 12 maj kl. 16.00 til søndag d. 14 maj kl. 16.00.
Vi har selvfølgelig sørget for en masse tøj fra start, derudover god stemning og musik.
Sådan gør du:
1. Kig i klædeskabet
2. Vælg et eller flere stykker tøj, som du vil give nyt liv
3. Tag det med ned i Hans Tavsens Park
4. Byt dit brugte tøj til nyt
Regler:
1. Tøjet skal være vasket
2. Ingen huller, pletter og slidtage
Der er ingen krav om mærker/størrelse.
Vi håber, at kunne inspirere til en mere bæredygtig løsning for forbrug og genbrug af tøj.
Ved ombytning af tøj, kan du deltage i konkurrencer, hvor du kan vinde gavekort fra lokale butikker på Nørrebro. Mere information følger.

 Facebook

lørdag kl. 14-21

Nørrebro Bas Klub Blok Fest

📍boldburet v. balders plads/nannasgade

Læs mere
Blok fest d.13 maj på boldbanen ved Balders Plads fra 14:00 til 21:00 med lokal lyd leveret af Rockers Ark Soundsystem, musik fra Nørrebro Bas Klub, Udonno Store og Kølster øl bag baren, samt plademarked fra lokale pladehandlere: Eclectica, Palmspree, Brian Williamson, Rockers Records Store, Circle Vision mfl.
///////////////////

 Facebook

lørdag kl. 14-17

krea i kristuskirken

📍kristuskirken

Læs mere
Kom og vær med når kirkepladsen foran Kristuskirken bliver omdannet til en kreaplads for hele familien🥳🤩
Det bliver en skøn eftermiddag med masser af hygge og kreativitet for både store og små, hvor børene bl.a. kan få lov til at dekorere pladsen med kridt i flotte farver🖍️🎉
Foreningen “Skaberværk” vil være tilstede med to forskellige værksteder.
//Tøj-reparation og visible mending (for voksne)
//”Skralde-skulpturer” for både børn og voksne.
Tag gerne ødelagt legetøj med og tøj med fx huller, som man gerne vil donere til værkstederne.
Hele eftermiddagen igennem vil der være gratis popcorn🍿 og saftevand og kaffe på kanden🥤☕
Eftermiddagen arrangeres af Elsk Byen, Regen/Kristuskirken og Byens Valgmenigheds Børne- og Ungdomsarbejde❤️💯
KOM KOM KOM!!!!!!

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48Timer Festival X Folkets Park X KEA

📍folkets park

Læs mere

Folkets park ér og bliver folkets park. Det er sådan steder vi elsker – det er nerven af Nørrebro og det emmer af lokal stærk kultur. Kom og nyd solen, nyd Nørrebro og nyd hvad der er af ekstra tiltag til 48 Timer festival i Folkets park.

 

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48Timer Festival X vi farver Sankt Hans Torv X KEA

📍sankt hans torv

Læs mere
Velkommen til 48 TIMER FESTIVAl på Sankt Hans Torv!
Vi farver Sankt Hans Torv går ud på, at alle jer skal sætte et farverigt præg på torvet ved hjælp af farvekridt, men også metaforisk i form af musik, hygge, dans og glæde.
Hen over weekenden vil vi danne ramme for kreativitet, hygge og fællesskab, og sammen med alle jer, skabe et farverigt Sankt Hans Torv

Fredag d. 12/5, kl. 17-21

Latin Street Party

“Kom med og dans til 48 Timer Festival på Sankt Hans Torv fredag d. 12. maj, hvor KEA i samarbejde med ELSTUDIO byder op til LATIN STREET PARTY! Alle kan deltage – der vil være korte workshops efterfulgt af danseshows.”

Program:

17:00 Salsa (beginners)

17:30 Salsa (intermediate-advanced)

18:00 Bachata (open level)

18:30 Reggaeton (open level)

19:00 Student dance show

19:15 – 21:00 Social dance Salsa, Bachata and Reggaeton

 

Event 2:

Lørdag d. 13/5, kl. 12:30-14:30

Børnearrangement

“Danseshow og workshop for børn”

(Intet konkret program)

 

Resten af dagen kan du hygge og udfolde din kreativitet med kridt.
SØNDAG d. 14, 12:00-16:00
Kom og hyg på pladsens sidste dag – tegn en sidste kridt tegning på torvet, og frisk weekend ånden op med EaceGum.

Facebook 

 

FREDAG kl. 17-21

Latin streetparty x elstudio x kea

📍sankt hans torv

Læs mere

 

Kom med og dans, hvor KEA i samarbejde med ELSTUDIO byder op til LATIN STREET PARTY!

Alle kan deltage – der vil være korte workshops efterfulgt af danseshows.”

Program:

17:00 Salsa (beginners)

17:30 Salsa (intermediate-advanced)

18:00 Bachata (open level)

18:30 Reggaeton (open level)

19:00 Student dance show

19:15 – 21:00 Social dance Salsa, Bachata and Reggaeton

 

søndag KL 12.30-15.00

Mobbeshow x Michael Domfeh x Rumlerim (koncert)

📍skjolds plads

Læs mere
2200 Børn & Musik er Nørrebros helt egen børnemusikfestival. I år forenet med 48 Timer Festival – sammen med Osramhuset og Kultur og Fritid Nørrebro præsenterer festivalen den bedste musik for børn og barnlige sjæle den 11.-14. maj 2023.
På festivalens sidste dag, søndag, kan børnene opleve sanglege og bevægelse om emnet mobning, flankeret af afrikanske rytmer.

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48Timer Festival X Dronning Louises Bro X KEA

📍DRONNING LOUISES BRO

Læs mere

Den største indgang til Nørrebro. Porten til 48 Timer Festival. Få indblik i hvad festivalen med en interaktiv kunstinstallation.

 

FREDAG / LØRDAG / SØNDAG

48Timer Festival X BLÅGÅRDS BAGGÅRDSFEST X KEA

📍Blågårds plads

Læs mere
Er du klar til at tage tilbage i tiden og opleve Nørrebros historie på en helt ny måde? Så bliv en del af festlighederne og oplev Blågårdsplads forvandles til et paradis for børn, hvor du kan prøve de gamle baggårdslege og tilfredsstille dine smagsløg med lækkerier.
Fredag eftermiddag skydes festivalen i gang med en kærlighedsparade og gratis øl til de første 120 gæster.
Lørdag og søndag er fyldt med sjove gammeldags børnelege, konkurrencer og snacks, så der er noget for alle aldre!

Facebook 

Læs mere
På søndag den 14. maj inviterer vi til en lille bi festival rundt om vores bier i Titanparken.
Vi starter kl. 15 med et lille humoristisk teaterstykke om biernes liv i byen for børn fra 3 – 14 og deres forældre i domen i Titanparken – tæt på vores bistader.
kl. 15 kan bistaderne besøges – med guide og i beskyttelsesdragt. Vi serverer te med honing og småkager.

lørdag KL 14-17

48Timer X Krea i Kristuskirken

📍Baggesensgade 7

Læs mere
Kom og vær med når kirkepladsen foran Kristuskirken bliver omdannet til en kreaplads for hele familien
Det bliver en skøn eftermiddag med masser af hygge og kreativitet for både store og små, hvor børene bl.a. kan få lov til at dekorere pladsen med kridt i flotte farver
Foreningen “Skaberværk” vil være tilstede med to forskellige værksteder.
//Tøj-reparation og visible mending (for voksne)
//”Skralde-skulpturer” for både børn og voksne.
Tag gerne ødelagt legetøj med og tøj med fx huller, som man gerne vil donere til værkstederne.
Hele eftermiddagen igennem vil der være gratis popcorn og saftevand og kaffe på kanden.

lørdag KL 12-16

48Timer X music maker space – lydvandring

📍Indgang til KTK grunden

Læs mere

Ta’ med på lydvandring i Nørrebros lokalområde.
Udstyret med et sæt høretelefoner og en diktafon tager vi sammen på opdagelse i lydrummet på Nørrebro; oplev byen gennem stenbroens lydlandskaber.
Desuden medbringer jeg forskellige specielle mikrofoner: til at opfange de elektromagnetiske felter der omgiver os og små ellers ikke-hørbare lyde. En slags udviddelse af vores sanseapparat.
Til slut mødes vi og præsenterer vores lydskatte for hinanden.

Medbring gerne dit eget sæt høretelefoner samt evt. diktafon eller smartphone – vi har begrænsede antal optagere og specielle mikrofoner (hydrofoner, kontaktmikrofoner, b-feltmikrofoner mm.) til deling mellem deltagerne.

Begrænsede pladser – Husk tilmelding!
10 pladser. Tilmeld ved at skrive en mail til valdemar@ekkoflok.dk

lørdag KL 10.30-15.00

baghavens børnelopper

baghaven

Læs mere
Kom til lopper i børnehøjde i Baghaven ved Verdens Mindste Kulturhus. En dag med loppemarked, hygge, café, musik og forårsklargøring af haven.
I tilfælde af meget dårligt vejr (regnvejr) vil lopperne blive aflyst med 24 timers varsel.
Der vil være café, musik og planteaktiviteter i samme tidsrum.
Børn har mulighed for at deltage i klargøring af Baghavens bede og plantekasser. Der skal sættes løg og kartofler og sås blomsterfrø og plantes sommerblomster.
– gratis entré for gæster i haven og deltagelse i planteaktiviteter. Facebook

lørdag kl. 12-24

Mozambican Day

📍Nørre Allé 7

Læs mere

 

Oplev en dag med danseworkshops, gastronomi, mode og musik fra Mozambique.
I samarbejde med Union har den herboende mozambikanske musiker Deodato Siquir sammensat en hyldestdag til til sit hjemlands musik og kultur.
Du kan opleve danseworkshops, mode, film, gastronomi, marked, fotografi og ikke mindst musik.
Om aftenen kan du svælge i populære mozambikanske klassikere, og ryste kroppen når marrabenta-rytmerne tager over.
Siquir vil fortolke sange af Fany Mpfumo, Hortencio Langa, Mingas, Chico Antonio, Wazimbo, Pedro Ben, Elsa Mangue og mange flere.
Bemærk: Hele dagen indtil kl. 20:00 er der gratis adgang, men der kræves billet til koncerten med Deodadato Siquir.
Program:
12:00 Doors Open
. Lunch ( Aula 1st Floor )
. Market Place ( Aula 1st Floor )
. Art Exhibition – All Day ( Dynamo Room 1st Floor )
14:00 – 15:30 – Dance Workshop – ( Medusa Room 1st Floor )
16:00 – 17:30 – Film Screening – ( Dynamo Room 1sr Floor )
18:00 – 18:30 – Fashion Show – ( Aula 1st Floor )
20:00 – 22:30 – Music Concert – Deodato Siquir & Band
( Purchase Ticket at Billetto.DK )
22:30 – 00 – DJ
In English:
In collaboration with Union, resident Mozambican musician Deodato Siquir has put together a tribute day to his homeland’s music and culture.
You can experience dance workshops, fashion, film, gastronomy, market, photography and most importantly: Music.
In the evening you can revel in popular Mozambican classics and let the marrabenta rythms shake your body.
Siquir will interpret songs by Fany Mpfumo, Hortencio Langa, Mingas, Chico Antonio, Wazimbo, Pedro Ben, Elsa Mangue and many more.
Note: All day until 20:00 admission is free, but a ticket is required for the concert with Deodadato Siquir.

facebook event

LØRdAG 12.30-14.30

dans for børn ved elstudio

📍sankt hans torv

Læs mere

 

Kom og dans med, når Danseforening byder op til dans for børn i alle aldre.

 

Fra kl. 12:30-13:00 Dans for børn 4-7 år

Fra kl. 13:00-13:30 Dans for børn 8-12 år

Fra kl. 13:30-14:00 Dans for alle børn, teens, unge og voksne.

Fra kl. 14:00-14:30 Frit dansegulv, og hygge 

 

Læs mere om alle de mange børnehold, unge og voksenhold ElStudio har www.elstudio.dk 

 

søndag KL 11-16

48Timer X afslutnings brag

📍Baggesensgade 7

Læs mere
Traditionen tro afslutter vi Nørrebros herlige og hektiske 48 Timer Festival med et brag af en fest i baggården bag Union. Her kan du få lækker peruansk streetfood, opleve hæsblæsende nycirkusakrobatik og nyde de lækre toner fra Maya Wanglens drømmende kompositioner.
Det er helt gratis at være med.
Slabam:
Slabam er en energifyldt, tragikomisk og forbløffende publikumsinddragende nycirkus-forestilling, som henvender sig til børn fra ca. 5 år, unge og voksne.
Det er den erfarne Volantes-trup der står bag Slabam, og de tre cirkusartister kæmper ihærdigt med at spille deres show, men kommer konstant ud for uheld, tekniske problemer og interne stridigheder bag scenetæppet. De gør alle tre deres ypperste for at showet fortsætter uforstyrret for publikum, men de tre artister ender i stedet med at skabe total kaos, hvor backstage og frontstage smelter sammen i et. Det hele kulminerer i en stor finale, med hæsblæsende akrobatik i op til 8 meter højde.
Forestillingen er pakket med cirkusdiscipliner som partner-akrobatik, danse-akrobatik, teeterboard, jonglering, objekt-manipulation, cyr wheel og ethjulet cykling. Alt sammen skarpt koreograferet, udført med højt teknisk niveau i en humoristisk dynamik med publikum, som går lige i latter musklerne hos både børn og voksne.
Link til trailer: https://youtu.be/tOkaiEqsnjQ
Maya Wanglen:
Den unge musiker og sangerinde Maya Wanglen vil stå for dagens musikalske islæt, og bringe os lidt ned i gear oven på to dages hektisk kulturfestival. Hendes musik og lyd er meget inspireret af Mazzy Star, Girl in Red og Beabadoobee. De dreampoppede melodier flettes sammen med et tekstunivers, som kredser om ungdomslivet på godt og ondt.
Selvom Maya er ung, akkompagneres hun live af tre garvede musikere, nemlig Alex Opazo på trommer, Caleb Fawcett på keyboard og Ismael Nivia på synthesizer og guitar.
Building Communities:
Overskuddet fra afslutningsbraget går til organisationen Building Communities. For hver fem kroner der indsamles, planter Building Communities et træ i Guatemala. Træerne købes af kvindekooperativet Vida y Esperanza.
Building Communities er en frivilligdrevet organisation, som samarbejder med lokalsamfund i Guatemala om etablering af køkkenhaver, kooperativer og genskovning.

.

Vi ses om

da_DKDansk